13 tot en met 18 mei
Ik ga verder bij zondag 13 mei, aangezien ik daar gebleven was de vorige keer. Op zaterdag zijn we nog uit gegaan bij de Temple Club. Wat 1 drankje zou worden, werd uiteindelijk de hele avond/nacht tot half 4 :)
Zondag heb we een rustig dagje gehad. We zijn in de ochtend eerst op pad geweest om een ticket voor mij te regelen van Phnom Penh naar Bangkok. Dat was best een onderneming, maar het is gelukt! Daarna zijn we nog naar Golden Temple Hotel gegaan om te kijken of we daar nog kunnen logeren, maar ze zitten helemaal volgeboekt! Dus toen maar gaan shoppen en op het terras gezeten met lekkere broodjes! Om 17.30 uur werden we opgehaald om weer terug te gaan naar Sam Roang, de eerste week vrijwilligerswerk gaat beginnen!
We zijn met de taxi teruggegaan, en we hadden onderweg behoorlijke regenbuien met onweer. Onze arme taxi chauffeur was er bangvoor en bij elke donder en bliksem kromp hij in elkaar.. Gelukkig zijn we wel heel aangekomen!
Van maandag tot en met vrijdag heb ik gewerkt in het weeshuis. In het weeshuis zijn ongeveer 17 kinderen in de leeftijd van 2 tot 20 jaar. De ouders die het weeshuis hebben hebben ook nog 4 of 5 (weet ik niet meer zeker) kinderen van hunzelf.
De dag begint om 8.00 uur. Om 11.00 uur gaan we dan naar de home-stay om te gaan lunchen. Om 14.00 uur zijn we dan weer terug in het weeshuis tot 17.00 uur.
We doen alles op de fiets. Het weeshuis is ongeveer 15.20 minuten fietsen van de home-stay. Dus 4 keer per dag fietsen. Langs de weg komen dan wel alle kinderen naar de kant van de weg, uit hun huisjes, om naar ons te zwaaien en hello te roepen. Sommige kinderen lijken ons echt op te wachten, andere kinderen komen uit hun huisjes gerend! Het heeft iets triests, maar ik vind het ook wel weer schattig. Iedereen zegt je gedag.
Deze week heb ik verschillende dingen gedaan in het weeshuis. Maandag hebben Ineke en ik lesgegeven in kleuren, soorten groenten en dieren. Naast het les geven worden er ook spelletjes gedaan, gepuzzeld en knuffels gegeven :) Een aantal kinderen zoeken erg veel lichamelijk contact omdat ze dat niet gewend zijn.
Dinsdag hebben we opnieuw les gegeven. Een potje frisbee gedaan, erg grappig dat ze een hele eigen variant hebben bedacht. Als je drie keer de frisbee niet gevangen hebt, moet je de grond drie keer aantikken. In de middag zijn we gaan schilderen in de douche. De andere vrijwilligers hebben hier al een groot deel in gedaan. Een krokodil was nog niet ingekleurd, dus dat is mijn projectje geworden. In de middag begon het zo hard te regenen, dat we helaas niet verder konden.
Wel ontzettend grappig om te zien dat alle kinderen lol hebben als het regent. Ze gingen in een soort binnenplaatsje in hun blote kont over de vloer glijden. En een lol dat ze hadden!
Ook geleerd dat je kikkers moet zoeken als het regent. Deze vallen dan namelijk uit de boom en kun je ze eten!
Woensdag ben ik bijna de hele dag bezig geweest met de krokodil schilderen. Ook wat spelletjes gedaan met de kinderen. Erg schattig dat een aantal kinderen naar je toe trekken en al je naam roepen als je aan komt fietsen. Ook de fotocamera is erg interessant. De kinderen pakken deze regelmatig om foto's van ons en van zichzelf te maken.
Donderdag de laatste dingen van de krokodi; gedaan en daarna Ineke geholpen die een inkvis aan het schilderen was.
Vandaag, vrijdag, hebben we in de ochtend een betonnen vloer gemaakt. Deze was te laag, waardoor de regen bleef staan. Ze hebben een erg bijzondere manier van cement maken.... Ze gaan eerst drie emmertjes zand halen, dan een emmertje beton. Dit alles wordt op een hoopje gegooid waar het cement moet komen. Dit wordt omgeschept, zodat het mengt en dan wordt er water op de grond gegooid en het zandmengsel erop gegooid en je hebt je betonnen vloer! Ook nog de bijkeuken wat schoongemaakt en de ochtend was alweer voorbij.
Nu zijn we weer in Siem Reap, heerlijk weer genieten van de luxe. Net even een duikje genomen in het zwembad en genoten van een sandwich. Straks trekken we naar pub street om lekker te eten en een drankje te doen!
Hoi Sandra,
ERg leuk om te lezen hoe de kids je daar verwelkomen! En hoe gelukkig ze zijn met een beetje liefde en aandacht. Je / jullie zijn goed bezig , nog even en je kunt bouwvakker worden hihi!! Geniet lekker van je "luxe" !!! xxx van ons
Wat leuk om op deze manier het land te leren kennen! Volgens mij doe je veel verschillende dingen, leuk hoor. Sowieso heel cool en stoer dat je dit gaan doen bent, super veel plezier nog!!
Groetjes van je oud-collega!
erg leuk te lezen hoe het daar gaat en het een belevenis is, een woord genieten grts van onsx